Home Vlastita produkcija

Vlastita produkcija

VIJESTI

vijestiVrsta: informativna emisija
Trajanje: 10 i 20 min
Termin: ponedjeljak- subota 17:45, 20:05
Reprize: ponedjeljak – subota 22:00
Urednici i voditelji: Vedrana Kučina, Ana Pisak, Maja Stražić, Danijela Bukvić
Opis: U vijestima donosimo pregled najznačajnijih dnevnih zbivanja u Istarskoj županiji. Nastojimo pratiti i izvijestiti sa svih bitnih događaja. Prenosimo informacije značajne za građane na prostoru koncesije Tv Istre. Obrađujemo aktualne teme. Emisija se sastoji od pet priloga – vijesti s područja Istre (u trajanju do 3 min) i do deset kratkih vijesti Tv Istre i dva priloga iz Primorsko-goranske županije.

 


 

INTERVJU TJEDNA

intervju tjednaVrsta: informativna emisija
Trajanje: 15
Termin: petak 20:30
Reprize: ned. 16.45
Urednici i voditelji: Vedrana Kučina, Ana Pisak
Opis: S relevantnim gostima razgovaramo o određenoj temu. Donosimo i anketu s terena, odnosno mišljenja građana.

 


 

SVE PO MALO

sve po maloVrsta: mozaik (zabavni program)
Trajanje: 65 min
Termin: sri, čet, sub 17:55 – 19:00,
Reprize: čet 12:00, pet 12:00, sub. 21:00
Urednici i voditelji: Kristijan Nemet, Ružica Koraca, Boris Miočić
Opis: Dnevna mozaična emisija u kojoj kroz razgovore u studiju, izravna javljanja s terena i snimljene reportaže najavljujemo aktualne događaje i razne projekte. Osim organizatora i aktera gosti su i zanimljivi ljudi iz lokalnih sredina, članovi umjetničkih društava, glazbenici, nagrađeni pojedinci, nadarena djeca i mladi. U reportažama se prate događaji i zanimljivosti iz Istre. Emisija se emitira uživo iz studija Tv Istre. Kroz 65 minuta programa domaćin je voditelj koji i uređuje emisiju. U studiju se izmjenjuju skupine gostiju, a između toga se uključuju izravna javljanja s terena i emitiraju reportaže, spotovi, reklamni i promotivni blokovi poput nagradnih igara i podjela ulaznica.

 


 

ZEMLJA EMOCIJA

zemlja emocijaVrsta: magazin
Trajanje: 30 min
Termin: sri. 20:30
Repriza: čet. 17:00
Urednica i voditeljica: Ana Pisak
Opis: Emisija se sastoji od priloga u kojima pratimo ljude, zanimljivosti i događaje u Istri.

 


 

ŠARENI SVIJET

šareni svijetVrsta: dječja emisija
Trajanje: 65 min
Termini: uto. 17:55
Reprize: sri. 12:00
Urednica i voditeljica: Lana Končarević
Opsi: Emisija se sastoji od dva djela s dva bloka gostiju te dva priloga. U prvom djelu gostuju djeca predškolskog uzrasta te niži razredi, u drugom viši razredi. Voditeljica s djecom vodi razgovor o aktivnostima, prigodnoj temi ili projektima. Riječ je o kontakt emisiji. Zamišljeno je da nam djeca šalju fotografije, literarne radove i neka druga svoja djela koja bi prikazali u studiju.

 


 

BUDI STYLISH

budi stylishVrsta: magazin
Trajanje: 30 min
Termini: ned. 21:00
Reprize: pon. 9:00 i 16:30
Urednica: Ružica Koraca
Opis: Magazin prati trendove i dizajnerske novitete u modi i životnom okruženju. Jednako su stoga kao gosti u emisiji zastupljeni oni koji ih stvaraju i konzumiraju. Ukazuje se na primjere dobroga osobnog ukusa i stila, ali i dobre primjere u oblikovanju odjeće, obuće, frizura, nakita, predmeta, prostora… Svega što život čini ljepšim i ugodnijim.

 


 

HISTORIA

historiaVrsta: dokumentarna emisija
Trajanje: 30 min.
Termini: uto. 20:30
Reprize: sri. 17:05
Urednici: Martina Fabris
Opis: Emisija se sastoji od dvije do četiri tematske cjeline posvećene razdobljima, događajima ili ličnostima iz istarske povijesti. Tekst i sliku nadopunjuju kazivanja stručnjaka: povjesničara, arheologa, profesora i drugih. Sve je praćeno arhivskim snimkama, fotografijama, grafičkim prikazima i novim video snimkama. Na taj način u emisiji pratimo povijesna događanja i tragove koje su ostavljali na prostoru Istre i Primorja.

 


 

STORIE SENZA CONFINI

storie senza confiniVrsta: emisija na talijanskom jeziku (informativni program)
Trajanje: 30 min
Termin: pon. 20:30, pet. 17:55
Repriza: uto. 17:00, sub. 12:00
Urednica i voditeljica: Nensi Rabar Batovac
Novinarke: Carla Rota, Luisa Sorbone
Opis: Emisija obrađuje kulturu, povijest, baštinu i aktivnosti talijanske nacionalne manjine u Hrvatskoj gdje živi gotovo 18 tisuća pripadnika talijanske nacionalne manjine, a najviše ih je u Istri. Teme koje ih zanimaju u ovim emisijama donosimo u reportažama i razgovorima na njihovom materinjem jeziku. On se govori i u talijanskim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Istri. Posjećujemo ih i u emisijama bilježimo i njihov rad. Baš kao i aktivnosti brojnih kulturno-umjetničkih društava Talijana u Istri. Potičemo na taj način očuvanje jezika, običaja i identiteta talijanske nacionalne zajednice, ali i jedinstvene vrijednosti poput istarske dvojezičnosti i multikulturalnosti.

 


 

TJEDNIK

tjednikVrsta: informativna emisija
Trajanje: 20 min
Termini: ned. 20:05
Repriza: ned 22:05, pon 8:30
Urednice: Vedrana Kučina, Ana Pisak
Opis: Emisija se sastoji od sedam do deset priloga iz prošlotjednih vijesti. Povezuju i montiraju u cjelinu, informativnu emisiju koja donosi pregled najznačajnijih događaja i tema prošlog tjedna.

 


 

ISTRA(ŽITELJ)

istražiteljVrsta: informativna emisija
Trajanje: 55 min
Termin: čet. 21:00
Repriza: pet. 9:00, 15:45
Urednik i voditelj: Ana Pisak
Opis: Emisija obrađuje aktualne teme vezane za područje Istre i problematiku s kojom se stanovnici poluotoka svakodnevno susreću. Upozoravamo na komunalne nedostatke, kasnije izvještavamo i o (ne)učinjenom. Predstavljamo odluke i nove zakone koji se značajno odražavaju na život svih građana, te potičemo polemičku i višestranu raspravu o pojedinim pitanjima kao što su primjerice cijene komunalija, efikasan ustroj javnog gradskog prijevoza ili zbrinjavanje otpada. Emisija gledatelje i educira, primjerice o načinima obračuna pojedinih komunalija kao što su naknade vode, struje, plina, odvoza smeća, cestarina, komunalne naknade za gradnju i sl. Gledatelje informiramo i o mogućnostima uštede i stvarima na koje trebaju pripaziti. Istra(žitelj) je svojevrstan tv prozor u najbliže susjedstvo i ima zadaću tražiti i naći odgovore na pitanja u vezi tema koje obrađuje. Gledatelji ih mogu postavljati putem e-maila i otvorenih telefona. Na isti način i sami mogu predlagati teme koje ih zanimaju. Glavni su naglasci pri tom: interaktivnost gledatelja, profiliranost tematike i kvalitetna obrada tema. Uz priče s terena i ankete, u studiju ugošćujemo i intervjuiramo zanimljive goste. Najčešće su to odgovorne osobe i stručnjaci iz određenog područja koji mogu dati kvalitetne i valjane informacije. U emisiji gostuju predstavnici političkih stranaka, načelnici, gradonačelnici, predstavnici županijske vlasti.

 


 

PITANJE VREMENA

pitanje vremenaVrsta: emisija o sociološkim temama (obrazovni program)
Trajanje: 55 min.
Termini: pon. 21:00
Repriza: uto. 9:00, 15:45
Urednica i voditeljica: Dunja Lendić
Opis: Emisija obrađuje teme koje se tiču filozofije, psihologije, sociologije, ljudskih prava, etike, teologije i slične. Donosi razgovore sa znanstvenicima, profesorima i ljudima koji su spremni zanimljivim pričama s nama doći do novih spoznaja o temi kojom se emisija bavi. Teme pronalazimo u svakodnevici, životu, društvu i okruženju. Goste u istarskim i kvarnerskim stručnim institucijama. Emisija se stoga snima kod njih, kamerom, mikrofonom i razgovorom na terenu.

 


 

NAŠA DICA

naša dicaVrsta: dječja emisija
Trajanje: 30 min.
Termini: sub. 17:30,
Reprize: uto. 12:00
Urednica i voditeljica: Vedrana Kučina
Opis: Sadržaj emisije je namijenjen informiranju, te educiranju djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, kao i prezentiranju raznih projekata u okviru kojih djeca razvijaju svoja znanja i vještine u skladu s pedagoškim standardima, ali i aktivno sudjeluju u programima lokalne zajednice. Kroz emisiju se prezentiraju razne aktivnosti mladih u okviru odgojno-obrazovnih ustanova, sportskih klubova, udruga i slično, valorizirajući i ističući njihove uspjehe na raznim natjecanjima i smotrama. Emisija je, ovisno o tematici, koncipirana kao razgovor s gostima na terenu, ili kao mozaik snimljenih priloga i reportaža. Osim djece i mladih uključujemo učitelje, odgajatelje, voditelje projekata, roditelje, ali i pojedine stručnjake, kako bi edukacija bila usmjerena prema široj populaciji s ciljem razvoja zdravog odnosa prema mladima. U isto vrijeme mlađoj je populaciji kroz emisiju pružena mogućnost predstavljanja njihovih aktivnosti i načina razmišljanja.

 


 

SIDI DA TI REČEN

sve po maloVrsta: dokumentarna emisija
Trajanje: 20 min
Termini: ned. 20:30,
Reprize: pon. 15:50
Opis: Emisija potiče stvaralaštvo na narječjima hrvatskog jezika (u ovom slučaju čakavskog), te kulturne raznolikosti i njegovanja baštine. Upućuje na toleranciju, suživot i multietičnost. Gledatelje vraća u bližu ili dalju istarsku povijest. Na to aludira naziv koji u prijevodu s jugozapadnog istarskog dijalekta na standardni hrvatski jezik znači: “Sjedni da ti ispričam.” Podiže svijest o važnosti njegovanja tradicije i nematerijalne kulturne baštine. Potiče regionalni kulturni razvitka, ljubav prema zavičaju, mjesnim govorima i idiomima, istarskoj ljestvici, dvoglasnom pjevanju, zidanju suhozida i ostalim aspektima tradicije. Za to su u funkciji zvuk i slika. Dočaravaju kako primjerice pasionirani izrađivači instrumenata ili suvenira svakodnevno i s mnogo strasti prave originalne rukotvorine. Pratit ćemo, naime, i kantonjera, što je arhaičan naziv za zanimanje cestara. Osim što upućuje na sve ljepote lepeze istarske tradicije emisija šalje snažnu poruku kako nikad za ništa nije prekasno motivirajući na aktivnost i mlađe gledatelje.

 


 

URA OD ZDRAVLJA / PORTRETI

ura / portretiVrsta: emisija o zdravlju
Trajanje: 55 min
Termini: sri. 21:00
Repriza: čet. 15:45
Opis: Emisija o zdravlju u kojoj se govori o prirodi i liječenju raznih bolesti i poremećaja. Ukazuje se na zdravstvene probleme, ali i prevenciju, prirodne i alternativne načine liječenja. Kroz razgovor s liječnicima, specijalistima i drugim profesionalcima koji se bave unapređenjem zdravlja uz izravno uključivanje putem telefona gledatelji mogu dobiti sve potrebne informacije, upute i odgovore na pitanja.

 


 

NAJBOLJA VERZIJA SEBE – S.A.D.A.

najbolja verzija sebe - sadaVrsta: obrazovna emisija o mentalnom zdravlju
Trajanje: 30 min
Termini: pet. 18:30,
Reprize: uto. 12:30
Urednica i voditeljica: Kristina Bulešić
Opis: Inspirativno-motivacijska emisija, čija je svrha inspirirati gledatelje/gledateljice da budu najbolja verzija sebe, upravo sada. Naglasak emisije je na emocijama, povećanju samopouzdanja, ljubavi prema sebi na zdrav i kvalitetan način. Gledatelja se upoznaje s jednostavnim metodama, koje mogu biti podrška i alati na putu promjene i transformacije.

 


 

KULTIVATOR

kultivatorVrsta: emisija iz kulture
Trajanje: 30 min
Termini: čet. 20:30,
Reprize: pet. 17:00
Urednik i voditelj: Kristijan Nemet
Opis: Emisija je posvećena kulturi Istre koju definira u širem smislu. U razgovoru s gostima u studiju obrađuju se teme iz kulturne baštine i tradicijske kulture, najavljuju kulturni događaji, govori o životu i radu istarskih umjetnika, kulturnih djelatnika, udruga i drugih aktera kulturne scene. Emisija je otvorena za istarsko suvremeno umjetničko stvaralaštvo i sve teme o kulturnoj sceni Istre.

 


 

RUŽIČASTO

ružičastoVrsta: zabavno – glazbena emisija
Trajanje: 30 min
Termini: ned. 21:00,
Reprize: pon. 9:00 i 16:30
Urednica i voditeljica: Ružica Koraca
Opis: Emisija je studijska, u trajanju 75 minuta. Kombinacija je talk showa, glazbe i zabave. U studiju ugošćujemo band, ispunjavamo glazbene želje, predstavljamo zanimljive ljude, uživo se javljamo s manifestacija i ugostiteljskih objekata.

 


 

PRIPREMA – POZOR…SPORT!

priprema pozor sportVrsta: emisija iz sporta
Trajanje: 55 min
Termini: uto. 21:00,
Reprize: sri. 12:00
Urednik i voditelj: Boris Miočić
Opis: Sportski talk show “jedan na jedan” u trajanju od 55 min u kojem se izmjenjuje nekoliko rubrika: vježbajmo zajedno, upoznajmo nepoznati sport…. Kroz emisiju predstavljamo poznato sportsko lice, potičemo na bavljenje sportom, javljamo se uživo sa sportskih terena i s treninga iz dvorana.

 


 

INFO ISTRA

info istraVrsta: informativna emisija
Trajanje: 60 min
Termini: ponedjeljak- nedjelja 19:00
Opis: Emisija u kojoj se uz spotove i grafičku podlogu sat vremena u scrolu (prolazećem tekstu na ekranu) i grafičkom ispisu ispisuju servisne informacije: pregled kulturnih događaja u istarskim gradovima, stanje na cestama, vremensku prognozu, temperature zraka, dnevni tv raspored i najave najznačajnijih naslova vijesti. Donosimo informacije o prekidu opskrbe električnom energijom i vodom. Dio Info Istre posvećen je slobodnim radnim mjestima.