Home Vlastita produkcija

Vlastita produkcija

VIJESTI
vijestiVrsta: informativna emisija
Trajanje: 15 i 25 min
Termini: od ponedjeljka do subote, 16:00, 18:00, 20:00, 22:00
Urednice i voditeljice: Vedrana Kučina, Maja Stražić i Stephanie Stelko
Opis: U Vijestima donosimo pregled najznačajnijih dnevnih zbivanja u Istarskoj županiji. Nastojimo pratiti i izvijestiti o svim bitnim događajima od lokalnog i regionalnog značaja. U tematskim vijestima obrađujemo aktualne i društveno odgovorne teme značajne za građane na području koncesije TV Istre, no istovremeno univerzalne i važne na nacionalnoj razini. Emisija se sastoji od šest do sedam priloga s vijestima s područja Istre (u trajanju do 3 minute), do deset kratkih vijesti TV Istre, te do dva priloga iz Primorsko-goranske županije.


TJEDNIK
Vrsta: informativna emisija
Trajanje: 30 min
Termini: nedjeljom 20:00 – 20:25 (P), nedjeljom 22:00 – 22:25 (R1), ponedjeljkom 10:30 – 10:55 (R2)
Urednice: Vedrana Kučina, Maja Stražić
Opis: Tjednik je informativna emisija koja donosi pregled najznačajnijih događaja i tema prošlog tjedna, a sastoji od sedam do deset priloga iz prošlotjednih vijesti.


INTERVJU TJEDNA
intervju-tjednaVrsta: informativna emisija
Trajanje: 15 min
Termin: četvrtkom – 20:30 – 21:45 (P), nedjeljom – 16:00 – 16:15 (R)
Urednici i voditelji: Vedrana Kučina, Ana Pisak, Maja Stražić
Opis: Okupljamo zanimljive goste, uspješne ljude iz regije, koji djeluju u području kulture, sporta, politike i umjetnosti te razgovaramo s njima o određenim aktualnostima i zadanim temama. O pojedinim temama ispitujemo i mišljenje građana, pa emisija uključuje i anketu s terena, a što potencijalno otvara dijalog između našeg gosta i lokalnog stanovništva.


ZEMLJA EMOCIJA
zemlja-emocijaVrsta: zabavna
Trajanje: 50 min
Termin: Četvrtkom, petkom i subotom u 18:20 (P), petkom u 12:55, subotom u 12:50, nedjeljom u 13:00 (R)
Urednici i voditelji: Kristijan Nemet, Ružica Koraca, Boris Miočić, Martina Fabris, Ana Černjul
Opis: Dnevna mozaična emisija u kojoj, kroz razgovore u studiju, izravna javljanja s terena i reportaže najavljujemo aktualna društvena događanja i predstavljamo kvalitetne turističke proizvode te zanimljive i uspješne projekte Istre i Kvarnera. Osim organizatora i sudionika raznih turističkih manifestacija, gosti su i zanimljivi ljudi iz lokalnih sredina, članovi umjetničkih društava, glazbenici, nagrađeni pojedinci, nadarena djeca i mladi. U studiju se izmjenjuju različiti gosti, a osim reportaža, emitiraju se spotovi, reklamni i promotivni blokovi poput nagradnih igara i podjele ulaznica.


ŠARENI SVIJET
šareni svijetVrsta: obrazovni
Trajanje: 60 min
Termini: Utorkom u 18:20 (P), subotom u 10:30 (R)
Urednica i voditeljica: Nikolina Hrga
Novinarka: Valentina Babić
Opis: Emisija za djecu i o djeci predstavlja nam djecu Istarske i Primorsko-goranske županije. U Šarenom svijetu otkrivamo kako djeca žive, kako provode slobodno vrijeme, čime se bave u školi, koje su njihove brige, hobiji, želje i snovi. Emisija se sastoji od dva djela u kojima gostuju djeca s voditeljima/cama ili učiteljima/cama, te dva priloga o zanimljivim i kvalitetnim projektima za djecu i o djeci. U prvom djelu gostuju djeca predškolskog uzrasta te niži razredi, a u drugom viši razredi. Voditeljica s djecom razgovara o njihovim aktivnostima, prigodnoj temi ili projektima u koje je uključena njihova škola, vrtić ili udruga. Djeca šalju fotografije, literarne radove i druga djela koja se prikazaju u studiju i na taj se način i djecu koja sjedi pred malim ekranima potiče na sudjelovanje.


STORIE SENZA CONFINI
storie-senza-confiniVrsta: emisija na talijanskom jeziku (informativni program)
Trajanje: 35 min
Termini: ponedjeljkom – 18:20 – 18:55 (P), utorkom – 16:20 – 16:55 (R)
Urednica i voditeljica: Nensi Rabar Batovac
Novinarke: Carla Rota, Luisa Sorbone
Opis: Emisija „Storie senza confini“ okuplja teme iz područja kulture, povijesti, baštine te prati aktivnosti talijanske nacionalne manjine u Hrvatskoj gdje živi gotovo 18 tisuća pripadnika talijanske nacionalne manjine, a najviše ih je upravo u Istri. Pratimo aktivnosti brojnih kulturno-umjetničkih društava Talijana u Istri. Na taj način potičemo i promičemo očuvanje talijanskog jezika, običaja i identiteta talijanske nacionalne zajednice, ali i jedinstvene vrijednosti poput istarske dvojezičnosti i multikulturalnosti. Talijanski se govori i u talijanskim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Istri, što potvrđuje važnost i potrebu ovakve emisije.


ISTRA(ŽITELJ)
ISTRAZITELJVrsta: informativna emisija
Trajanje: 50 min
Termin: Ponedjeljkom – 20:30 – 21:15 (P), Utorkom – 17:00 – 17:55 (R)
Urednici i voditelji: Ana Pisak, Vedrana Kučina
Opis: Emisija obrađuje aktualne teme vezane za područje Istre i problematiku s kojom se stanovnici poluotoka svakodnevno susreću. Upozoravamo na komunalne nedostatke, a kasnije izvještavamo o (ne)učinjenom. Predstavljamo odluke i nove zakone koji se značajno odražavaju na život svih građana, te potičemo polemičku i višestranu raspravu o pojedinim pitanjima kao što su primjerice cijene komunalija, efikasan ustroj javnog gradskog prijevoza ili zbrinjavanje otpada. Emisija gledatelje i educira, primjerice o načinima obračuna pojedinih komunalija kao što su naknade vode, struje, plina, odvoza smeća, cestarina, komunalne naknade za gradnju i sl. Gledatelje informiramo i o mogućnostima uštede i stvarima na koje trebaju pripaziti. Istra(žitelj) je svojevrstan TV prozor u najbliže susjedstvo i ima zadaću tražiti i pronalaziti odgovore na pitanja svoje zajednice. Gledatelji ih mogu postavljati putem e-maila i otvorenih telefona. Na isti način i sami mogu predlagati teme koje ih zanimaju. Uz priče s terena i ankete, u studiju ugošćujemo i intervjuiramo zanimljive goste. Najčešće su to predstavnici političkih stranaka, načelnici, gradonačelnici, predstavnici županijske vlasti te stručnjaci iz određenog područja koji mogu dati kvalitetne i valjane informacije.


PITANJE VREMENA
pitanje vremenaVrsta: emisija o sociološkim temama (obrazovni program)
Trajanje: 30 min.
Termini: Srijedom – 18:45 – 19:15 (P), subotom – 17:20 – 17:50 (R)
Urednica i voditeljica: Stephanie Stelko
Opis: “Pitanje vremena” istražuje teme iz područja drustvenih znanosti, ljudskih prava, etike, te rodnih, klasnih i nacionalnih odnosa. Teme pronalazimo u istarskoj svakodnevici, a analiziramo ih kroz razgovore s osobama koje su u njih osobno ili profesionalno involvirane, od građana do zaposlenika udruga i stručnih ili znanstvenih institucija. Cilj emisije je istražiti društvene fenomene koji nas okružuju i ukazati na postojeće probleme koji su građanima važni u njihovom svakodnevnom životu. „Pitanje vremena“ nastojat će upoznati svoju publiku s time kako mogu ostvariti svoja prava, kontinuirano podsjećajući i na važnost poštivanja tuđih.


SIDI DA TI REČEN
sidi  da ti recenVrsta: dokumentarna emisija
Trajanje: 30 min
Termini: Nedjeljom – 20:30 – 20:55 (P), utorkom – 22:30 – 23:00 (R)
Urednica i voditeljica: Martina Fabris
Opis: Emisija „Sidi da ti rečen“ potiče stvaralaštvo na narječjima hrvatskog jezika (u ovom slučaju čakavskog), te kulturne raznolikosti i njegovanja baštine. Upućuje na toleranciju, suživot i multietičnost. Gledatelje vraća u bližu ili dalju istarsku povijest. Na to aludira naziv koji u prijevodu s jugozapadnog istarskog dijalekta na standardni hrvatski jezik znači: “Sjedni da ti ispričam.” Emisija podiže svijest o važnosti njegovanja tradicije i nematerijalne kulturne baštine. Potiče i regionalni kulturni razvitak i ljubav prema zavičaju, mjesnim govorima i idiomima, istarskoj ljestvici, dvoglasnom pjevanju, zidanju suhozida i ostalim aspektima tradicije. Osim što upućuje na sve ljepote lepeze istarske tradicije ova emisija šalje snažnu poruku kako nikad za ništa nije prekasno, motivirajući na angažman i mlađe gledatelje.


URA OD ZDRAVLJA
ura od zdravljaVrsta: obrazovna emisija
Trajanje: 55 min
Termini: četvrtkom – 20:50 – 21:45 (P), petkom – 16:20 – 17:20 (R)
Urednica: Eliana Batagelj
Opis: „Ura od zdravlja“ emisija koja progovara o prirodi i liječenju raznih bolesti i poremećaja, te nastoji ukazati na zdravstvene probleme, ali i prevenciju, prirodne i alternativne načine liječenja. Kroz razgovor s liječnicima, specijalistima i drugim profesionalcima koji se bave unapređenjem zdravlja i zdravstvenog sustava uz izravno uključivanje putem telefona gledatelji mogu dobiti sve potrebne informacije, upute i odgovore na pitanja.


KULTIVATOR
kultivatorVrsta: emisija iz kulture
Trajanje: 25 min
Termini: ponedjeljkom – 21:30 -21:55 (P), četvrtkom – 14:25 – 14:50 (R)
Urednik i voditelj: Kristijan Nemet
Opis: Emisija je posvećena kulturi Istre koju definira u širem smislu. U razgovoru s gostima u studiju analiziraju se teme iz područja kulturne baštine i tradicijske kulture, najavljuju kulturni događaji, govori o životu i radu istarskih umjetnika, kulturnih djelatnika, udruga i drugih aktera kulturne scene. Emisija je potiče i promiče istarsko suvremeno umjetničko stvaralaštvo i sva bitna pitanja o kulturnoj sceni Istre.


PRIPREMA , POZOR – SPORT!
priprema pozor sportVrsta: emisija iz sporta
Trajanje: 55 min
Termini: srijedom – 20:30 – 21:25 (P), četvrtkom – 16:20 – 17:15 (R),
Urednik i voditelj: Boris Miočić
Opis: Sportski talk show “jedan na jedan” u kojem predstavljamo poznato sportsko lice. Osim intervjua, javljamo se uživo i sa sportskih terena i s treninga iz dvorana, a u svakoj se emisiji izmjenjuje nekoliko rubrika: vježbajmo zajedno, upoznajmo nepoznati sport, i dr. Ovom emisijom potičemo na bavljenje sportom i aktivan život među svim generacijama.


ŠTO TI MISLIŠ?
sto-ti-mislisVrsta: talk-show, zabavna
Trajanje: 30 min
Termini: petkom – 17:00 – 17:45 (P), srijedom – 16:20 – 17:05 (R),
Urednik i voditelj: Boris Miočić
Opis: Studijski talk show koji okuplja tri sugovornika različitih dobnih skupine (mlađa, srednja i starija dob). „Što ti misliš“ otkriva u kojoj se mjeri različite generacije slažu, koliko im se mišljenja o pojedinim temama i aktualnostima razilaze, preklapaju ili sukobljavaju.


MOJA SMJENA
moja-smjenaVrsta: obrazovna
Trajanje: 20 min
Termini: ponedjeljkom – 18:55 – 19:15 (P), srijedom 18:20 – 18:40 (R)
Urednica i voditeljica: Bianca Dagostin Demetlika
Opis: „Moja smjena“ emisija je edukativno-zabavnog karaktera koja za cilj ima upoznavanje gledatelja s radnom svakodnevicom radnika koji se bave neobičnim ili javnosti slabije poznatim zanimanjima. Na ovaj način, gledatelji će moći doznati što se sve krije iza pojedinih profesija, dok će junaci Moje smjene moći ispričati svoju životnu priču koja ih je ponukala da se bave svojim životnim pozivom. Emisija će uključivati i povremenu anketu s građanima koji će, ukoliko je tema emisije neobična ili njima slabo poznata, moći izraziti svoje mišljenje o dužnostima i radnim zadaćama određenog zanimanja.


4 ZEMLJE, JEDNA IST(R)A
4-zemlje-1-istraVrsta: informativna
Trajanje: 35 min
Termini: utorkom – 20:30 – 21:10 (P), nedjeljom 16:20 – 16:55 (R)
Urednica i vodteljica: Maja Stražić
Opis: „4 zemlje, 1 Ist(r)a“ progovara o aktualnostima u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Uz razgovor s gostima u studiju, analiziramo aktualne poljoprivredne teme te u suradnji sa stručnjacima nudimo poljoprivredne savjete,. Razgovarat ćemo o položaju istarskih poljoprivrednika te prenijeti informacije o mogućim potporama. Ravnomjerno ćemo nastojati pratiti poljoprivrednike u svim sredinama Istarske županije. Cilj je kroz direktan kontakt s gledateljima putem otvorenih telefona odgovoriti i na pitanja koja muče domaće poljoprivrednike. U svakoj emisiji emitirat ćemo i snimljeni prilog s terena.


100(0) GODINA PRIJE: ISTRA
100-godina-prijeVrsta: dokumentarna
Trajanje: 5 min
Termini: od ponedjeljka do nedjelje – 19:30 – 19:35 (P), od ponedjeljka do petka – 11:25 – 11:30 (R)
Urednica i voditeljica: Mira Artuković
Opis: Ova je emisija svojevrsni TV kalendar događanja u posljednjih 1000 godina na području Istre koja su se dogodila na taj dan, od važnih povijesnih, kulturnih, društvenih događanja do zanimljivih i specifičnih događaja koji odupiru svakoj kategorizaciji no vrijedi ih se prisjetiti.


SLUČAJNI PROLAZNICI
slucajni-prolazniciVrsta: dokumentarna
Trajanje: 5 minuta
Termini: ponedjeljkom – 16:20, , srijedom – 17:10, četvrtkom – 17:15, subotom – 17:50, nedjeljom – 17:00 (P), ponedjeljkom, subotom – 12:45, srijedom, četvrtkom i petkom – 14:20, (R)
Urednica i voditeljica: Ružica Koraca
Opis: Video profili ljudi, slučajnih prolaznika u istarskim gradovima koji u kameru kratko pričaju svoju životnu priču – probleme, sretne i tužne događaje koji ih definiraju, događaje koje bi posebno istaknuli itd… Biraju se ljudi i priče koji na neki način inspiriraju, motiviraju, razveseljuju i nasmijavaju.


INSPIRAONA
inspiraonaVrsta: talk-show, zabavni
Trajanje: 45 min
Termini: subotom – 20:30 – 21:20 (P), ponedjeljkom 17:05 – 17:55 (R)
Urednica i voditeljica: Marija Mažar
Opis: Talk show „Inspiraona“ zamišljen je kao opušten razgovor sa zanimljivim i uspješnim sugovornicima iz različitih područja djelovanja čije životne priče inpiriraju i motiviraju. Nastoji se podržati rad domaćih brandova, mladih i uspješnih autora i autorica i predstaviti njihove priče i poslovne puteve. Emisija će ugostiti poznate osobe kao i one javnosti nepoznate o čijim će se poslovnim uspjesima tek pričati.


MojPosao
moj-posaoVrsta: informativni
Trajanje: 5 min
Termini: nedjeljom 19:05 – 19:15 (P), ponedjeljkom – 16:55 – 17:05 (R), petkom 12:45 – 12:55 (R)
Urednica i voditeljica: Maja Stražić
Opis: Pregled slobodnih radnih mjesta, gospodarski savjeti.


ČUVARICA PRIČA
cuvarica-pricaVrsta: obrazovna
Trajanje: 10 min
Termin: od ponedjeljka do nedjelje – 19:20 – 19:30 (P),
Urednica: Marina Marušić
Opis: „Čuvarica priča“ čita bajke i priče namijenjene mlađoj populaciji kako bih im otkrila čudestan svijet bajki, ali i potaknula djecu i njihove roditelje na čitanje, te osvijestila važnost čitanja djece i za djecu već u najranijoj životnoj dobi.


ČUVARICA PRIČA – BEST OF
cuvarica-best-offVrsta: obrazovna
Trajanje: 60 min
Termin: nedjeljom 10:30 – 11 :30 (P)
Urednica: Marina Marušić
Opis: „Čuvarica priča – best of“ okuplja bajke ispričane tijekom tjedna.


100(0) GODINA PRIJE: ISTRA – BEST OF
100-godina-prije-best-offVrsta: informativni
Trajanje: 35 min
Termini: utorkom – 12:45 – 13:20 (R)
Urednica i voditeljica: Mira Artuković
Opis: Kolaž tjednih TV kalendara okupljenih u jednoj polusatnoj emisiji.


PRAVI RITAM
pravi-ritamVrsta: zabavna
Trajanje: 75 min
Termini: petkom – 20:30 – 21:55 (P), nedjeljom – 14:30 – 15:55 (R)
Urednik i voditelj: Kristijan Nemet
Opis: Nova glazbeno-zabavna emisija TV Istre “Pravi ritam” ugostit će poznata imena glazbene scene iz Istre i okolice, a koja će publiku provesti kroz neke od svojih najdražih pjesama, ispričati zanimljivosti o svojim početcima i izazovima koje im je donijelo bavljenje glazbom. Osim jednog poznatog, u svakoj će emisiji gostovati i jedno manje poznato lice – mladi glazbenik/ca u usponu. Bit će to prava glazbena poslastica u kojoj će se ispreplitati nastupi uživo, spotovi, pregled glazbenih događanja (koncerata, festivala) u tjednu iza nas, kao i najava nadolazećih događanja. U posljednjoj emisiji izvodit će se glazba po izboru publike (glasovanje će se odvijati na profilu na Facebook i internetskoj stranici televizije), a top lista će biti sastavljena od izvođača koji su gostovali u prethodnim emisijama.


Ma Ki Ruži po kužini
ma-ki-ruziVrsta: zabavna
Trajanje: 25 min
Termini: srijedom – 21:30 – 21:55 (P), četvrtkom – 22:30 – 23:00 (R)
Urednik i voditelj: Ružica Koraca
Opis: Nova kulinarsko-zabavna emisija TV Istre “Kulinarski show” odvodi publiku u domaćinstva i restorane diljem Istarske županije. Promovira se umjetnost kulinarstva tradicionalne istarske kuhinje ali i s modernim obratom u izradi. Domaćin/ca prezentira gledateljima izradu nekog tradicionalnog jela dok gosti kuhari Kristijan Benić ili Martin Špaček koji se izmjenjuju na tjednoj bazi pripremaju svoju verziju istog sa istim namirnicama ali u modernijoj, neobičnoj verziji. Upravo će taj dašak modernosti i djecu i mlade privući tradicionalnoj kuhinji, a ljubiteljima tradicionalne kuhinje, moderni će obrati omogućiti da stara jela probaju na nov način. Dijele se poklon paketi domaćinima tog tjedna zajedno sa namirnicama s kojima će raditi.


BILO SVEMIRA
bilo-svemiraVrsta: obrazovna
Trajanje: 40 min
Termini: utorkom – 21:15 – 21:55 (P), srijedom – 17:10– 17:55 (R)
Urednik i voditelj: Marino Tumpić
Opis: Bilo svemira je dinamična, edukativno-znanstvena emisija koja ima za cilj informirati i na popularno-znanstveni, javnosti prihvatljiv način, educirati gledatelje o zanimljivostima iz svijeta znanosti i tehnike sa posebnim naglaskom na domicilne teme uz implementaciju sa aktualnim događanjima u svijetu. Svaka emisija ima nekoliko „nezavisnih“ cijelina sa različitim vremenskim trajanjem: „Ono što ste mislili da znate a nisu vam rekli sve“, „Slučajni prolaznik kao gost emisije“, „Novosti i zanimljivosti sa planeta Zemlja i daljnje okolice“, „Znanje na poklon“ i „Bliski susret/i četvrte vrste“.